Een middagje met Manuel Bosboom

In het kader van 130 jaar SGA, 150 jaar KNSB, Schaakkunst en de Kunst van het Schaken en ook gewoon omdat het prima schaakweer was, kwam Chessbuccaneer IM Manuel Bosboom afgelopen zondagmiddag naar het Denksport Centrum Amersfoort. Het eerste uur waarin Manuel enkele eindspelstudies liet zien, vloog om.

Wit aan zet geeft pat in vijf:

Bij de aansluitende simultaan, waarvoor 19 personen aanschuiven (waaronder de operateur van de wereldkampioen computerschaken 1984: Mephisto Glasgow) bleek Manuel nog steeds zijn tanden te kunnen laten zien. Naast de computer, die Manuel’s offergeweld op onderkoelde wijze wist te weerleggen, wist alleen Jan Brugge een mooi punt te noteren. Van de vijf halfjes sprong de prestatie van jeugdspeler Gustav ten Kate van de Larense Schaakclub het meest in het oog.

Met een grote glimlach vertrok Manuel als één van de laatsten aan het eind van de middag weer richting het treinstation.

 

Over Jeroen Schuil

Voormalig voorzitter van de SGS en het Schaakgenootschap Amersfoort. In een verder verleden redactielid bij SC Groningen en bestuurslid bij HWP Haarlem. Thans toernooidirecteur NK Schaken en bestuurslid bij het Denksport Centrum Amersfoort.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.