Meer analyses

Het is duidelijk dat de schaakwereld de tweekamp om de wereldtitel op de voet volgt. Daarom is het aardig om wat commentaren die er te krijgen zijn even op een rijtje te zetten. Voor de volgende partijen kunt u desgewenst een dergelijk overzicht eenvoudig herleiden uit de bronnen die we hieronder geven.

  • Uiteraard kunt u allereerst terecht op de toernooisite van de tweekamp zelf waarbij oud-wereldkampioen Viswanathan Anand samen met Irina Krush zijn licht laat schijnen op de partijen.

  • Op de Fide-site zien we verder dat Daniil Dubov na de partij een video-analyse heeft gemaakt van de eerste partij:

  • Chess.com kan uiteraard niet achterblijven en biedt het volgende verslag van de eerste partij.
  • Chess24.com had de commentatoren Daniel Naroditsky en Anish Giri opgetrommeld voor hun commentaar.
    Omdat de tweede site min of meer onderdeel van de eerste is geworden, zien we dat de live verslaggeving door beide grootmeesters hieronder weergegeven op YouTube.

  • Chessbase.com liet via verslaggever Carlos Alberto  Colodro van zich horen in dit artikel. Daarin werd ook een video-analyse door IM Robert Ris op zijn eigen videokanaal opgenomen:

  • Tot slot nog één, wellicht, interessant videokanaal om te volgen is dat van de Brit Daniel King. Die heeft zijn eigen aanpak met de volgende video:

Mocht u nog meer bronnen weten die interessant kunnen zijn voor het Schaaksitepubliek houden we ons aanbevolen en zullen we in dit artikel kunnen toevoegen.

 

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.