Boek “How to Out-Prepare Your Opponent” van Jeroen Bosch op de shortlist van de ECF

Alweer een tijdje geleden kwam het boek “How to Out-Prepare Your Opponent” van IM Jeroen Bosch bij New in Chess in Alkmaar uit.

Onze recensent, Daniël Zevenhuizen, schreef over dit boek een prachtige recensie (getiteld: Boek van Jeroen Bosch over openingsvoorbereiding is tuin der lusten). New in Chess laat nu weten dat dit boek op de shortlist is komen te staan van boeken die genomineerd worden voor de ECF(English Chess Federation)-boekprijs van het jaar 2022. Zij, en ongetwijfeld Bosch ook, zijn zeer vereerd dat het boek genomineerd is.

De andere boeken die genomineerd werden, zijn:

A Matter of Endgame TechniqueJacob Aagaard / Quality Chess

Chess for Schools Richard James / Crown House Publishing

The Pawn Study Composer’s ManualMikhail Zinar / Elk and Ruby

Wie nu gaat bepalen welk boek “het boek van het jaar” gaat worden, wordt niet vermeld op de site.

 

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.