Onderzoek: ouders en coaches schatten potentieel van meisjes lager in

Een onderzoek van o.a. de Nederlandse FM Wei Ji Ma en de Amerikaanse WGM Jennifer Shahade onderzocht de rol van gender bias bij sekseverschillen in schaken. Die bias blijkt er, niet heel verrassend, bij Amerikaanse ouders en coaches te zijn. Vooral bij het inschatten van het potentieel (de hoogst haalbare rating) bleek er signicant verschil te zitten tussen jongens en meisjes. Zie www.apa.org/news/press/releases/2023/10/female-chess-players-gender-bias en psycnet.apa.org/doiLanding?doi=10.1037%2Fxge0001466

Op dit moment is alleen een samenvatting van het onderzoek openbaar beschikbaar (als ik het goed begrijp), het volledige manuscript wordt volgend jaar gepubliceerd.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.