Bijzonder geslaagde Euweborrel

Het Max Euwe Centrum zit na de gedwongen verhuizing al weer sinds 1 maart in het nieuwe onderkomen en is weer volop in bedrijf. Maar zo’n borrel is natuurlijk een prima gelegenheid om oude en nieuwe bekenden te ontmoeten. De drankjes en hapjes vonden gretig aftrek. Maar dat was lang niet alles. Allereerst de nieuwe ruimte.

De plaats waar men een presentatie kan houden is groter dan in de oude situatie. De bibliotheek heeft een beetje ruimte moeten inleveren. Uiteraard is ook het museum over leven en werk van Max Euwe weer in volle glorie hersteld. De aankleding is nog niet helemaal klaar. Maar ook dat komt dik in orde. Naast de drankjes en hapjes was er nog veel meer te beleven.

Paul van der Sterren, voorzitter van het bestuur, heette iedereen van harte welkom. Hij nam ook het programma met de bezoekers door. Allereerst was er de boekpresentatie van schaakfotograaf Bas Beekhuizen. Hij heeft weer een prachtig fotoboek gemaakt.

Cora van der Zanden was ook naar deze borrel gelokt. Ze had geen idee wat haar te wachten stond. Cora is schaakster en uiteraard ook bekend van haar vele perswerk voor Tata Steel/Corus/Hoogovens en New In Chess. In een ver verleden heeft ze ook voor Bessel Kok gewerkt. Ze heeft ook wel eens een NK gedaan alsmede Hoogeveen. Kortom: Cora leverde een geweldige bijdrage in de schaakwereld. Voor haar verdiensten en haar trouwe lidmaatschap kreeg ze het dik verdiende KNSB-speldje.

Vervolgens nam de borrel een onverwachte wending. Plotseling was het één en al moord en verderf wat de klok sloeg. Peter Boel trok alles uit de kast om aan te tonen dat de strijd niet alleen op schaakborden wordt gestreden, maar dat er rond ons mooie spel ook talloze moordintriges hebben plaatsgevonden. Het was de spetterende inleiding tot de presentatie van het boek: De Sponsor geschreven door Fred Das en Jeroen Terlingen. Het is een literaire thriller van internationale allure en gebaseerd op de aantekeningen die een van de sponsoren maakte achter de coulissen van het Hoogovens-Corus-Tata Steel-Schaaktoernooi. Uiteraard ben ik nu in het bezit van een door beide auteurs gesigneerd exemplaar.

Kortom: het was een bijzonder geslaagde borrel!

Over Michel Hoetmer

Michel schaakt al sinds begin jaren '70. Hij speelde bij schaakclub Utrecht (2e klasse KNSB) en hij was destijds ook redacteur van het clubblad. Tegenwoordig is hij lid van sv Pegasus in Amstelveen. In het dagelijks leven was hij verkooptrainer (www.salesquest.nl) en publiceerde diverse boeken en artikelen over verkopen en marketing. Hij is gediplomeerd schaaktrainer (2).

2 Reacties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.