Lightning!

Zoals je kon lezen zijn alle voorbereidingen voor het NK in volle gang. Maar voor dat NK zitten nog meer NK’s: rapid, schaakvoetbal en natuurlijk lightning! Oftewel: heel snel snelschaken, met een enorme bokaal als hoofdprijs.

De beker en iemand die hem al vaak heeft vastgehouden (foto Frans Peeters)

Wil je nog even oefenen? Dat kan donderdag bij SV Paul Keres, op een steenworp afstand van Utrecht Centraal. Nu bedoelen mensen die “op een steenworp afstand” gebruiken, vaak een afstand die Jerommeke nog niet zou kunnen gooien, maar in ons geval klopt het echt: je wandelt het station uit en dan ben je er al bijna. We hanteren het vriendelijke tempo van 150 seconden p.p.

Zaterdag is het echte werk: 43 potjes van 2 minuten p.p., georganiseerd door de vrolijke vrienden van SG KiNG! Er staan nu zo’n 100 man (m/v/x) op de lijst, met Liam Vrolijk, Hing Ting Lai en Ilja Schneider als grootste eindbazen. Daar kan zeker nog wat bij, en ik kan uit eigen ervaring melden dat je geen 18-min hoeft te zijn om bliksemsnel te schaken (al helpt dat wel). Dus aanbevolen! Ik laat zondag nog wel weten of deze oude man het heeft overleefd.

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

3 Reacties

  1. Avatar
    Jan Jaap Janse 30 mei 2024

    Vanavond en zaterdag lightning! Zowel in Utrecht als in Tilburg kunnen er nog mensen bij, dus komt allen meedoen/kijken.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.