Kerstquiz test

Kerstquiz 2014

Zit u onder de Kerstboom? Zo ja, dan heeft u wellicht weinig te doen tijdens de feestdagen. Daar weten we wel wat op. Het leek ons leuk voor de bezoekers van Schaaksite die de hersenen willen pijnigen met de volgende Kerstpuzzels lastig te vallen. Het zijn – op de laatste na – allemaal stellingen die iets weg hebben van een Kerstboom. De eerste acht zijn allemaal zogenaamde tweezetters (wit speelt en geeft mat in twee), de nummers negen en tien zijn driezetters. De elfde, een toegift is meer een geintje. Wit kan zijn tegenstander mat zetten in een slordige vijftig (!) zetten.

Als u het niet ziet, kunt u telkens op oplossing klikken. Veel plezier hiermee!

Kerstboom 1

Geef mat in twee zetten.

 

Kerstboom 2

Geef mat in twee zetten.

 

Kerstboom 3

Geef mat in twee zetten.

 

 

Kerstboom 4

Geef mat in twee zetten.

 

Kerstboom 5

Geef mat in twee zetten.

 

Kerstboom 6

Geef mat in twee zetten.

 

Kerstboom7

Geef mat in twee zetten.

 

Kerstboom 8

Geef mat in twee zetten.

 

Kerstboom 9

Geef mat in drie zetten.

 

Kerstboom 10

Geef mat in vier zetten.

 

Kerstboom 11

Geef mat in zo’n 50 zetten!

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.