Werle over de Olympiade ronde 2.

GM Jan Werle heeft een blog geschreven over het Nederlands team op chess.com. Hoewel het zeker een leuk blog is, wat u zelf kunt nalezen, wil ik eigenlijk een ander punt maken. Nou zit chess.com zo in elkaar, dat iedereen daar zelf lekker kan bloggen op zijn eigen profiel en dat volgers zich daarop kunnen abonneren, maar dat de redactie (o.a. de Nederlandse schaakjournalist in dienst van chess.com Peter Doggers) een selectie maakt van de meest kwalitatief hoogstaande blogs die op de hoofdpagina komen.

Het aanbod aan goede blogs is enorm en de belangen zijn heel groot. Uit de gesprekken die ik met diverse schaakprofs heb gehad, komt het er een beetje op neer dat de hoofdpagina halen iets heel bijzonders is en letterlijk brood op de plank betekent. Meer reclame, meer klanten. Zo zat ik een trainingsgroepje van de Australische IM Gil waaraan ik vroeg waarom zijn blogs, die echt top zijn, de hoofdpagina nooit halen. Gil vertelde me dat er niet tussen te komen valt en dat hij dat maar heeft opgegeven om frustratie te besparen, ondanks dat collega’s een flink deel van hun omzet te danken hebben aan het halen van de hoofdpagina.

Deze september is de eerste maand waarin Werle structureel om de paar dagen blogt en om dan al de hoofdpagina te halen is echt een mooie prestatie. U kunt zich hier abonneren op het blog van Jan Werle die tegenwoordig terug is als schaakprof na een uitstapje in de advocatuur.

 

1 Reactie

  1. Avatar
    Derk Dekker 27 september 2018

    Dank voor de tip, Jaap! Mooi nieuws ook, van de comeback van Jan Werle!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.