Marleen van Amerongen levert dappere strijd

Voorzitter Koninklijke Nederlandse Schaakbond, Klantknuffelaar, mother of two, chess, PSV, Eindhoven. Zo luidde het profiel van Marleen van Amerongen op Twitter. Vorige week zette ze ervoor: ‘Heeft acute leukemie en wordt beter’.

Marleen bij wat ze graag doet: schaken promoten onder kinderen.

Woensdag gaf ze op de sociale media openheid van zaken, vrijwel onmiddellijk nadat de ziekte haar had overvallen. Maandagmorgen was ze bij de huisarts geweest met wat onschuldige klachten, maandagavond zat ze op de spoedeisende hulp en werd de diagnose gesteld. Binnen twee dagen volgden een beenmergpunctie en drie chemokuren. Marleen hoopt dat de kuren aanslaan, maar gaat er ook van uit dat een beenmergtransplantatie op termijn noodzakelijk is.

De KNSB laat op zijn site weten dat de taken van Marleen als voorzitter worden waargenomen door de overige bestuursleden.

Marleen is heel open over wat haar overkomt. Op Twitter kreeg ze zo’n 50 reacties, op Facebook 300. Ze maakt er zelfs al grapjes over en schreef dat haar dochter, nadat ze haar had verteld dat het lang gaat duren, had gezegd: “Dus eigenlijk heb je gewoon een sabbatical.” Wij mogen ons bij die openheid aansluiten en wensen Marleen heel veel sterkte. We hopen dat ze de moed blijft houden die ze op dit moment toont.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.