Leuke schaakvlog voor kinderen

Vader Erwin en zoon Max hebben een YouTube-kanaal gemaakt over schaken. Hierin spelen ze met een groepje kinderen schaakbeelden na op bijvoorbeeld de vloer van de huiskamer. Vervolgens laten ze het met normale stukken op een schaakbord zien. De lessen zijn bedoeld voor kinderen die net kunnen schaken. Ze leren bijvoorbeeld matzetten met twee torens, wat eerst wordt gedemonstreerd door in de voortuin het gras te maaien. En warempel, dat gaat inderdaad ongeveer op dezelfde manier. Matzetten met koning en dame wordt de ‘Kus des doods’ genoemd. Het herdersmat wordt door de kinderen op een vloerkleed ook enthousiast voorgespeeld. Behalve het geven van les willen Erwin en Max ook laten zien hoe leuk schaken is. Ze proberen elke twee weken een nieuwe video online te zetten. De filmpjes duren ongeveer twee minuten.

Vader Erwin is gediplomeerd schaaktrainer. Het idee om video’s te maken kwam van zijn zoon. Als acteurs betrekt Max zijn externe competitieteam van Moira-Domtoren (Utrecht) erbij. Erwin probeert de lessen te laten aansluiten bij de Stappenmethode en lesboeken als Samen Schaken.

De vlog is via deze link te vinden. Erwin is benieuwd naar reacties van trainers. Je kunt hem mailen via schaakvlog@gmail.com.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.