Dit weekend: Nederland op de online Schaakolympiade

Zoals u wellicht al in mijn rubriek gelezen heeft is sinds 23 juli de online Schaakolympiade bezig. Begonnen met de laagste divisie is men inmiddels in de één-na-hoogste divisie aanbeland, waarin ook Nederland speelt. Als Oranje in een groep van tien bij de eerste drie eindigt mogen ze volgend weekend in de hoogste divisie spelen. De selectie bestaat uit Anish Giri, Jorden van Foreest, Zhaoqin Peng, Anne Haast, Max Warmerdam, Machteld van Foreest, Benjamin Bok, Erwin l’Ami, Rosa Ratsma, Iozefina Werle, Liam Vrolijk, Eline Roebers. Elke wedstrijd spelen zes spelers, waaronder twee vrouwen, een junior en een junior meisje.

Nederland speelt in pool C waarvan de resultaten hier te zien zijn. Op papier is Nederland één van de sterkste teams en een plek bij de eerste drie zou moeten lukken. De partijen zijn waarschijnlijk te zien op de individuele accounts van de spelers op chess.com. Ook is er een livestream met o.a. Roeland Pruijssers. De speeltijden zijn vrijdag, zaterdag en zondag om 14.00, 15.00 en 16.00.

Edit: op de eerste dag  3-3 tegen Slovenië, 3-3 tegen Italië en 5-1 tegen Estland. Giri is met 0.5 uit 3 slecht begonnen.

3 Reacties

  1. Avatar
    Pieter Priems 15 augustus 2020

    Wellicht ten overvloede: ook op Chess Bomb en Follow Chess zijn de partijen te zien.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.