Nederland niet naar laatste acht Online Olympiade

Het Nederlandse team heeft zich niet weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Online Olympiade. Het team eindigde als zesde in poule D, terwijl een plek bij de eerste twee vereist was om door te gaan. Er werd gewonnen van Cuba, Columbia en Engeland, maar verloren van Amerika, Peru, Canada en Braziliƫ en met twee gelijke spelen tegen Polen en Turkije kwam het team uit op acht punten.

Het toernooi wordt in vijf weekenden gespeeld op Tornelo. Teams moeten hierbij bestaan uit zestallen met een combinatie van jong en oud, man en vrouw. Nederland was geplaatst voor de topdivisie en trad aan met een team met sterke grootmeesters zoals Jorden van Foreest en Benjamin Bok, samen met jonge talenten zoals Eline Roebers en Machteld van Foreest. De laatste had de beste individuele prestatie met 3 uit 4; helaas was ze de enige van het team met een plusscore. Captain Jan Smeets zal vast niet tevreden zijn.

Eindstand groep D: chess-results.com/tnr577519.aspx?lan=1&art=0&flag=30

Individuele resultaten: chess-results.com/tnr577519.aspx?lan=1&art=1&flag=30

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.