Magnus met de trofee

De winnaar van het laatste Tata Steel Chess Tournament, Magnus Carlsen, samen met Hans van den Berg, de directievoorzitter Tata Steel Nederland, tijdens de prijsuitreiking.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

1 Reactie

  1. Avatar
    Peter Huisman 31 januari 2022

    De enige ongeslagen speler in de Masters-groep, en ook in geen van zijn partij serieus in de moeilijkheden geweest. Verder nog in een aantal van zijn remisepartijen veel beter/overwegend gestaan en in de voorlaatste ronde nog eens de rug gekromd om een betere stelling tot winst te voeren, waar een remise ruim voldoende voor de toernooiwinst was. Uitgerekend tegen zijn grootste concurrenten (Mamedyarov, Rapport, Giri) bleek hij meedogenloos. Twaalf ronden lang niets cadeau gekregen. Het papieren punt in de laatste ronde deed in het geheel niet meer ter zake. Een groot winnaar!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.