Hoogeveen Open: zeven opgaven

Het open toernooi van Hoogeveen is bijna op de helft. Eelke de Boer (die terugkomt van een schaaksabbatical) en Bharath Subramaniyam hebben alle vier hun partijen gewonnen en zijn favoriet om de top vier te halen waarin na de zevende ronde om toernooiwinst wordt gestreden. Morgen spelen zij in de dubbelrondige dag tegen elkaar.

Uit de eerste vier ronden van het open toernooi heb ik zeven stellingen geselecteerd waarin u mag proberen de beste zet te vinden.

1. Ernst – Weihrauch, ronde 4. Wit kan winnen. De eerste zet ligt voor de hand, de tweede is moeilijker.

2. Ashwath – De Winter, ronde 4. Wat is de overtuigendste manier om te winnen?

3. Bloem – Ernst , ronde 1. Hoe had zwart al meteen kunnen toeslaan?

4. Moroni – Kumar, ronde 1. Is 21…Pxd5 een goede zet?

5. Ashwath – Marcus, ronde 2. Wit had al vanuit de opening groot voordeel en dacht het af te maken met een leuke combinatie. Er zit echter een lek in, die niet gevonden werd door zwart. Vindt u het lek wel?

6. Brouwer – Konings, ronde 2. Hoe wint wit materiaal?

7. Moroni – Heemskerk, ronde 3. Wit had net met een kleine combinatie een pion gewonnen en het werd een regelmatige overwinning. In de diagramstelling had zwart echter goede compensatie voor de pion kunnen krijgen. Hoe?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.