Nieuwe medewerkers!

We zijn verheugd dat naar aanleiding van onze oproep voor meer redacteuren, die op vrijwillige basis graag iets voor Schaaksite willen doen, gehoor is gegeven. Schaaksite is een gratis website zonder banners en andere commerciële inslag. Aan het motto “voor schakers, door schakers”  wordt voldaan nu zich uit ons land meerdere mensen hebben gemeld om mee te helpen. In het artikel ‘Wisseling van de wacht’  heb ik al drie nieuwe recensenten aan u voorgesteld, te weten: Michel Hoetmer, Jasper Dekker en Olivier de Hert. De eerste twee hebben aangegeven zich ook op andere terreinen te zullen inzetten en daarvan zult u het nodige van gaan zien in de toekomst.

Inmiddels heeft u vast ook wel de aantrekkelijke artikelen van Jan Jaap Janse uit Utrecht gezien, getiteld ‘Het beste uit de clubbladen’. We zijn heel verheugd met deze nieuwe serie omdat we denken dat hiermee het clubleven in Nederland op een voortreffelijke manier onder de aandacht wordt gebracht. Aarzelt u vooral niet bij het verstrekken van leuke informatie voor deze rubriek!

    

Van links naar rechts: Jan Jaap Janse (foto Frans Peeters), Gerben van Pel en Ardi Pierik (beide foto’s uit hun privé collectie)

 

Twee andere nieuwelingen hebben zich gemeld voor artikelen waarvan het ons lijkt dat die een welkome aanvulling zullen zijn op het aanbod op Schaaksite. We hebben deze nieuwe categorie ‘DVD’s en Videoseries’ genoemd. De eerste die hiermee kwam was Gerben van Pel. Gerben liet ons weten dat hij gek is op het kijken van schaakdvd`s. Hij vindt dat deze dvd`s een onderbelicht aspect vormen in de schaakliturgie. Gerben hierover: “Ik heb alle verschillende dvd`s wel gezien: sommige waar de auteur vanwege popie-jopie gedrag slechte varianten geeft, sommige waar het Oost-Europese accent zo dik is dat je geen idee heb waar hij of zij het over heeft, dvd`s waar ze iemand aan het woord laten waarvan je afvraagt of hij of zij de desbetreffende materie wel begrijpt en nog veel meer”.

De tweede die van zich liet horen was Ardi Pierik. Hij kondigde zichzelf aan als een amateurschaker (“rating 1738 of zoiets”) waarbij hij zich graag verdienstelijk wil maken op het schrijven over gebeurtenissen op YouTube en Twitch, waarbij hij een paar kanalen volgt. Daarnaast biedt hij aan om verslagen te maken van toernooien die nog niet aan bod zijn geweest op Schaaksite. Dat kan hij doen omdat hij de schaakanalyses op Chess24.com op de voet volgt.

We zijn zeer verheugd dat we met Gerben en Ardi twee enthousiaste medewerkers erbij hebben die op een positieve manier het schaken in de etalage willen zetten!

Wilt u ook meehelpen, bijv. door het recenseren van dvd’s of op een andere manier? Lees Meehelpen aan Schaaksite en neem contact met ons op via redactieschaaksite@gmail.com.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.